Hoppa till sidans innehåll

Lär dig starta eget AB som konsult

Det finns många bra skäl att ha eget företag

Personlig utveckling, frihet och självbestämmande, ekonomiska fördelar och möjligheter, för att nämna några. I februari startar vi en serie med fristående 45-minuters webbinarium för dig som vill lära dig starta eget. Ett tillfälle per vecka, på onsdagar. Läs mer om och anmäl dig – till alla, eller bara de tillfällen du är intresserad av.

🤷‍♀️ 1. Varför startar så många AB?

📅 Webbinarium onsdag 1 februari 2023, kl 12:00-12:45.
Många drömmer om friheten, självstyre och självförverkligandet. Myten om den trygga anställningen avskräcker många att starta eget. Vad är fördelarna med att ha AB? Och varför det mer populärt än någonsin att starta eget?​

Lotta Nilsson & Isac Hellwig har tillsammans över 20 års erfarenhet av att hjälpa människor ta klivet och starta eget. Ta del av deras erfarenheter av en arbetsmarknad i förändring där fler och fler vill vara sina egna.

Anmälan till webbinarium 1 februari kl 12

🌠 2. Hur din dröm blir ett eget AB

📅 Webbinarium onsdag 8 februari 2023, kl 12:00-12:45.
Många drömmer om eget, men vågar aldrig ta klivet. Men hur svårt är det egentligen?

Sarah Eriksson och Malin Adenås tog klivet för några år sen och har inte ångrat det en sekund. Lyssna till deras berättelser om sina drivkrafter och rädslor när de förverkligade sitt eget bolag. Här får du tips från några som haft samma funderingar som du själv.

Anmälan till webbinarium 8 februari kl 12

📒 3. Så ser ekonomin ut som egenföretagare

📅 Webbinarium onsdag 15 februari 2023, kl 12:00-12:45.
Det kan lätt kännas som en djungel med alla begrepp som företagare – moms, F-skatt, bokslut, K10, arbetsgivaravgift, utlägg? Vad behöver man egentligen ha koll på när man startar och driver ett AB?

Fredrik Ferm har varit egen i över 10 år och sköter bokföringen själv i sitt bolag. Cathrine Hallmans är redovisningschef på Kvadrat, med bakgrund som revisor. Tillsammans delar de med sig av sånt du behöver veta om hur det fungerar med ekonomin i eget bolag.

Anmälan till webbinarium 15 februari kl 12

♻️ 4. Hur lyckas man som egen över tid?

📅 Webbinarium onsdag 22 februari 2023, kl 12:00-12:45.
Att ta klivet och starta eget är början på en ny resa. Men hur lyckas du som egen över tid?

Hans Kalldal har varit egenföretagare i över 30 år och mött såväl lågkonjunkturer som förändrad relevans på marknaden. Karin Adolfsson är egenföretagande HR-konsult och vet vad såväl organisation som individ behöver för att prestera på topp. Här kan du ta del av deras bästa tips hur du förblir framgångsrik och lycklig som egen.

Anmälan till webbinarium 22 februari kl 12

💡 5. Hur du förverkligar din affärsidé

📅 Webbinarium onsdag 1 mars 2023, kl 12:00-12:45.
Den fria arbetsformen som egenföretagande konsult är den perfekta yrkesformen för dig som vill utvecklas som entreprenör och förverkliga dig själv och dina idéer.

Isac Hellwig driver Inkubik - Kvadrats inkubator, där han hjälpt hundratals att förverkliga nya affärsidéer. Ta del av hans inspiration och lärdomar hur du lyckas förverkliga din affärsidé, kombinerat med erfarenheter från Lena Weingarth, och Per Hallendorff, två entreprenörer som förverkligat sina startups.

Anmälan till webbinarium 1 mars kl 12

Anmäl dig här 👍

Kvadrat i siffror

 • 554

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 346

  Kunder senaste året

 • 4,6/5

  Kundnöjdhet sedan 2007

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning