Fanny Sandberg
Använder systemutveckling som verktyg för förändringsarbete och verksamhetsnära utveckling. Primärt hanterat utveckling i olika plattformar samt på en variation av myndigheter. Arbetat mycket med informationsmodellering; däribland analyser, struktur och framtagning av verksamhetsnära datamodeller för specifika användningsområden.
Områden
Om Fanny
Kombinerar logiska och problemlösande kvaliteter med en hög social kompetens. Gillar att lämna situationer lite bättre än de var från början - system, applikationer, människor. Certifierad PSA, PSSA, PSM1, PCDC. Erfarenhet av att informellt leda både utvecklingsprojekt och tekniska team. Arbetat med agila metoder som SCRUM och SAFe och ramverk för change management som ITIL.Fannys CV
-
STOKAB AB
Systemutvecklare
2022 -
Aktiv förvaltning och applikationsansvarig för IAM-lösning
Stokab är ett företag som levererar fiber till företag som behöver effektiva kommunikationslösningar och hög kapacitet.
På Stokab arbetar Fanny primärt med ett IAM-system. Systemet spelar en viktig roll i den generella behörighetshanteringen av externt riktade applikationer och användare. Hon jobbar i nära samarbete med verksamheten och den interna IT-avdelningen för att både hjälpa till att forma nya krav och för att supportera i frågeställningar kring de redan existerande processerna. Lösningen är byggd med integration och gränssnitt för decentraliserad behörighetshantering i MDriven och OCL, och kommunicerar med en Identity Server med OAuth2.0 som huvudsakliga protokoll och OpenID Connect som identitetstillägg. Den dagliga driften av IDS:en hanteras av ett separat team där ett nära samarbete är upprättat.
Fanny är, tillsammans med en kollega, ensamt ansvariga för leverans och drift av applikationen och arbetar konstant med aktiv förvaltning och förbättringsarbete.
Metod/teknik: MDriven, OCL, UML, IAM -
Finansinspektionen
Systemutvecklare/MDriven-specialist
2022 -
Tech lead, ansvarig för systemförvaltning och uppdragsledning
Finansinspektionen har som huvuduppdrag att övervaka finansmarknaden genom tillsyn, regelgivning och tillståndsprövning av finansiella marknader och företag.
Som ansvarig för flertalet affärskritiska inrapporteringssystem hanterar Fanny både intern och extern användning av system som är centrala för Finansinspektionens verksamhet. Hennes roll inkluderar optimering och automatisering av dataprocesser samt ledning av projekt för att förbättra funktionaliteten och effektiviteten i system som samlar in och exponerar marknadspåverkande information enligt EU-direktiv från ESMA.
Nyckelprojekt och leveranser:
Optimering av blankningsdata: Genom att effektivisera processen för in- och utrapportering av blankningsdata, reducerades ledtiden från 45-60 minuter innan uppdatering av det externa Blankningsregistret till en ledtid på upp till en minut efter varje rapportering. Blankningsregistret har stor marknadspåverkan, vilket gjorde denna optimering affärskritisk.
Automatisering av ESMA-rapportering: Implementerade en automatiserad lösning för kvartalsrapportering till ESMA, vilket ersatte en tidigare manuell process. Funktionen omstrukturerades senare för att hantera daglig rapportering i enlighet med nya krav från ESMA.
Ny applikation för intern rapportering: Ledde utvecklingen och implementeringen av ett helt nytt system för att hantera anställdas rapportering av finansiella innehav. Denna lösning ersatte en manuell process och skapade en effektiv, digital arbetsflödesprocess med en ny möjlighet till uppföljning och granskning av rapporter. Fanny höll i detta arbete från kravspecifikation till implementering.
Sammanfattningsvis har Fanny genom sitt arbete förbättrat Finansinspektionens datakvalitet, reducerat ledtider och ökat effektiviteten i kritiska rapporteringsprocesser, både på nationell och på EU-nivå.
Metod/teknik: MDriven, OCL, UML, Projektledning, Kravhantering, Uppdragsledning -
Arbetsförmedlingen
PEGA System Architect
2020 - 2022
Utvecklare och supporterande tech lead för migreringsprojekt
På arbetsförmedlingen arbetade Fanny i ett tvärfunktionellt team om ca 10 personer. Teamet var en del av ett stort initiativ att byta ut de nuvarande beslutshanteringslösningarna till en gemensam lösning byggd i tekniken Pega. En stor del av arbetet gick ut på att migrera de gamla komponenterna och bygga om dem i den nya plattformen. Det var ett detaljarbete där löpande analyser gjordes för att strukturera om och centralisera både datainsamling och beslutsstöd.
Nyckelprojekt och leveranser:
Vidareutveckling av systemstöd för Arbetspraktik: Fanny assisterade i utvecklandet och framtagning av de tekniska krav som krävdes för att förflytta systemstödet för handläggning om Arbetspraktik från en pilotstudie i ett system som fullt kunde ersätta den tidigare lösningen.
Implementering av nytt flöde för Nystartsjobbsbeslut: Fanny var delaktig i en leverans från inledande kravarbete till produktionssättning av ett systemstöd för processen att handlägga ett beslut om Nystartsjobb. Systemet migrerades från en tidigare, äldre lösning till en lösning byggd på en Pega-plattform.
Förbättrad kodkvalitet: Fanny ledde ett arbete att för sitt team identifiera, ta fram och många gånger även åtgärda kvarlämnad teknisk skuld i den lösning som redan var produktionssatt. Genom att göra det lyckades teamet få en mer översiktlig och mer stabil lösning som är lättare att underhålla.
Med undantag för teamets techlead så var Fanny den i teamet som var högst certifierad, med certen Pega System Architect och Pega Senior System Architect. Som en av teamets enda SSA:er hade hon därmed stora ansvarsområden som stöd för både team och techlead. -
Perrigo Nordics
Business Systems Developer
2017 - 2020
Leveransansvarig för PLM-system och Change Manager för Microsoft 365 CRM-lösning
Perrigo är ett läkemedelsföretag som i den nordiska koncernen äger en del välkända märken såsom Panodil, Bronwel, Plackers samt ACO.
Som medlem i ett agilt utvecklingsteam på Perrigo ansvarade Fanny för utveckling och strategi för ett cross-nordic PLM-system. Teamet arbetade med komponenter ur både ITIL och SCRUM. I Fannys arbete ingick sprintplanering, kravinsamling och releaseplanering samt vidare kravställning gentemot flera interna team. Fanny var också Change Manager för en Microsoft 365-CRM-lösning, där hon ledde ett externt utvecklingsteam och utbildade säljrepresentanter i systemets användning.
Nyckelprojekt och leveranser:
Fortlöpande utveckling av PLM-system: Arbetade nära olika team för att kontinuerligt förbättra systemet och möta verksamhetens krav.
Effektivisering av labbprocesser: Samarbetade med formulering- och förpackningsteamen för att införa streckkodsscanners kopplade till PLM-systemet, vilket effektiviserade hanteringen av labbprover.
Utveckling av A&P-verktyg: Implementerade ett nytt verktyg för att följa upp effekten av marknadsföringsinsatser och kampanjer.
Train-the-trainer-approach: Införde en utbildningsmetod för att minska kunskapstapp och avlasta utvecklingsteamet, genom att utbilda nyckelanvändare som i sin tur utbildade andra.
Utbildningar och internationella demos: Höll utbildningar och presentationer på internationell nivå om den nordiska PLM-lösningen och vikten av datakvalitet.
BI-lösningar för uppföljning: Utvecklade PowerBI-rapporter för att visualisera data och ge insikter till olika intressenter.
Sammanfattningsvis bidrog Fanny till att förbättra Perrigos systemeffektivitet, datakvalitet och användarupplevelse genom nära samarbete med verksamheten och tekniska team.
Metod/teknik: MDriven, OCL, PowerBI, Microsoft 365 CRM, Change management, Trello, Scrum, ITIL, SQL, UML, C#
Fannys kompetensområden
-
Branscherfarenhet
Stat/kommun/Landsting -
Drift/Support/Service
Användarsupport -
Projektfaser
Utveckling/Genomförande -
Roller
Utvecklare/Programmerare, Systemförvaltare -
Systemtyper
PDM/PLM system, Beslutstöd- och BI-system -
Tillämpningar
Affärssystem, Ärendehanteringssystem -
Utbildning
Annan högskoleutbildning 3 år -
Verksamhetsutveckling och Strategi
Change Management, Processutveckling, Verksamhetsmodellering, Begreppsmodellering
Fannys anställningar
-
System Architect, Pegasystems
2020 - 2022
-
Business Systems Developer, Academic Work
2017 - 2020
Fannys utbildningar
-
Deep learning - metoder och tillämpning, Umeå universitet
2024 -
-
Relationsdatabaser, Högskolan i Dalarna
2024 - 2024
-
Grunderna i AI, Linköpings universitet
2024 - 2024
-
Industriell robotteknik, Högskolan i Skövde
2018 - 2018
-
Nätverksteknik, Blekinge tekniska högskola
2018 - 2018
-
Högintensiv utbildning .NET, Academy
2017 - 2017
-
FEK - internationell marknadsföring, Högskolan i Halmstad
2014 - 2017