Hoppa till sidans innehåll

Bli Kvadratare

Du

Du längtar efter frihet och att vara din egen chef. Att få styra över dina uppdrag, din arbetstid och fritid. Och att ha god ekonomi.

Du jobbar med IT, IoT, projektledning eller verksamhetsutveckling och har ett nätverk av kollegor och kunder som känner dig. Du vet var du behövs och kan formulera attraktiva, unika kunderbjudanden (USP) baserade på din erfarenhet och kompetens.

Du är duktigare än många av dina kollegor, är nyfiken, kreativ och har en positiv syn på arbete. Du är självständig, envis, hängiven, optimistisk och har kanske lite visionärt tänkande. Egenskaper som är utmärkande för entreprenörer och även är utmärkande för en bra konsult som du själv.

Vi känner varandra

Vem du är och vad du vill med din konsultkarriär är viktigt för oss på Kvadrat. Vi ser det som en styrka att du och din säljare känner varandra. Här arbetar du tillsammans med säljare som vet vad du gjort och är lyhörd för vart du är på väg med din konsultkarriär.

Hos Kvadrat blir du en del Sveriges största nätverk för egenföretagande konsulter. Du får kompisar som är toppkonsulter och kan utveckla ditt konsultande, din kompetens och dela kundnätverk tillsammans med dem.

Undrar du hur din ekonomi ser ut om du har eget företag? Gör Kvadrats ekonomisnurra så får du en indikation!

Egen men inte ensam

Arbetar du ensam i ditt egna konsultbolag är du visserligen fri, men du blir också mer utsatt och det lätt hänt att du arbetar för mycket.

Vi erbjuder dig en kombination av fördelarna med att vara anställd och fördelarna med att vara egenföretagare. En trygg gemenskap med kompisar och personlig utveckling.

Beställ boken om Kvadrat

Är du ensamföretagare? 

Som konsult med eget bolag har du fördelen att bestämma över din verksamhet. Men det finns också ett antal nackdelar. Visst är det till exempel svårt att hinna med utbildning och att odla marknadskontakter när du har ett pågående uppdrag? Det är även lätt hänt att det blir lite för mycket arbete med allt som behöver skötas utöver ditt uppdrag hos kund.

Eller arbetar du på ett stort konsultbolag?

Arbetar du för ett stort konsultbolag idag och funderar på att starta eget? Ju mer senior du är, desto mindre intressant är du för ditt bolag. När du har eget bolag är det tvärtom, läs vidare!

Egen, men inte ensam

Kvadrat erbjuder dig både fördelarna med att vara anställd och fördelarna med att vara egenföretagare - samtidigt. Du får en trygg plattform med gemenskap, personlig utveckling och intressanta kompisar att ha kul med. Kvadrats upplägg kombinerar det bästa av två världar. Du är självbestämmande egenföretagare men med upplevelsen av en riktigt, riktigt bra anställning. Vi är säkra på att alla får ut mer av att jobba tillsammans än om var och en försöker på egen hand.

Låter det intressant? Ta kontakt med oss här nedan. Du kan också beställa Kvadratboken kostnadsfritt, där hittar du mer om Kvadrats erbjudande och resonemangen här ovan! 

Jag vill bli kontaktad av Kvadrat

Vår affärsmodell

Du tecknar dina uppdrag via oss och bidrar till Kvadrats gemenskap via din fakturering. Det finns inga fasta kostnader. När du har ledig eller är utan uppdrag har du tillgång till alla gemensamma funktioner utan att det kostar dig något.

Du får tillgång till ett väl inarbetat varumärke och försäljning, affärsutveckling, ramavtal, kompetensutveckling, ekonomi, evenemang, kommunikation, marknadsföring, information och IT.
När du varit på Kvadrat i ett år erbjuds du att delta i vårt delägarprogram.

Kvadrats gemenskap bekostas av en liten klyfta – 17% – av varje konsults fakturering. Du har inga fasta kostnader. När du har ledigt eller är utan uppdrag har du tillgång till alla gemensamma Kvadratfunktioner utan att det kostar dig något. Tar du en lång semester fortsätter Kvadrats säljare bearbeta marknaden för din räkning.

Uppdrag

När du vill ha ett nytt uppdrag hjälps vi åt att hitta ett åt dig. Vi tecknar alla våra uppdrag via Kvadrat. De vi hittat själv, de vi fått hjälp av kollegor att hitta och de Kvadrats säljkår hittat åt oss. Det finns inga säljprovisioner Kvadratkonsulter emellan, det har vi testat och det fungerar faktiskt bättre utan.

Du får tillgång till enorma resurser

 Genom ditt bidrag blir allt på Kvadrat tillgängligt för dina behov. Några exempel:

 • Aktivt försäljningsarbete för att bygga och utveckla kundrelationer, vinna ramavtal plus omvärldsbevakning. Vi har i dagsläget över 30 ramavtal. 
 • Avtalsarbete med kund – att offerera, förhandla och avtala om uppdraget. Du bidrar i mån av tid och förmåga.
 • All fakturering. Kvadrat fakturerar kunden och genererar också automatiskt underfakturor åt ditt bolag.
 • Evenemang för dina kunder – vårfest, julavslutning, öppna hus, seminarier och föreläsningar anordnas löpande.
 • Personlig utveckling och kontinuerlig teambuilding – konferenser, seminarier, kompetensutveckling, resor, fester, tjejträffar, familjedagar, pubkvällar, golfresor, sport- och äventyrsevenemang.
 • Kvadrat Inkubik, där vi hjälper konsulter att utveckla idéer som ligger utanför Kvadrats erbjudande. En livsdröm, kanske en revolutionerande app eller ett kafferosteri i källaren. Stöd för resan från dröm till verklighet, crowdsourcing och crowdfunding.
 • Kontor – arbetsplatser, mötesrum, festvåning, nätverk, kopiatorer, skrivare och kontorsmaterial.
 • Marknadsföring och PR, via vår webb och blogg plus sociala kanaler som LinkedIn, Facebook och Twitter. Kampanjer i form av annonsering. Möjlighet att få sponsring till sådant som du personligen brinner för.
 • Profilmaterial som visitkort, logomaterial och säljstödsmaterial.
 • Ansvarsförsäkring som ger skydd upp till 10 Mkr.

Efter detta går faktiskt Kvadrat med lite vinst som till används för att vidareutveckla Kvadrat. Det som blir över delas ut till delägarna i Kvadrat. Efter ett år som Kvadratare erbjuds du att delta i Kvadrats delägarprogram.

Vi hjälper dig starta upp!

Alla Kvadratkonsulter har egna aktiebolag. Vi har hjälpt hundratals konsulter att starta eget! Med vårt startpaket blir det lätt att ta steget och bli Kvadratkonsult. Du får:

- Hjälp att starta bolaget
- Hjälp med administration
- Hjälp med ekonomi.

Du kommer att ha stor nytta av Kvadrat när du startar ditt bolag!

Jag vill bli kvadratare!

Hjälp att starta bolaget

Vi erbjuder administrativ hjälp vid registreringen av ditt bolag. Vilka krav ställs på en styrelse, vilka risker finns, hur ska protokollen se ut? Vi har bra bankkontakter och har förhandlat fram bra villkor som du har möjlighet att ta del av.

Hjälp med administration

Vi ger råd och hjälp ifall du vill sköta din bokföring själv. Alternativt kan du lägga ut hela bokföringen på entreprenad till en partner som Kvadrat förmedlar. Momshantering kan vara svårt i början. Vi delar med oss av vår kunskap till alla Kvadratare. Kvadrat sköter all fakturering, både av arbete som du utfört åt kunden och fakturering mellan ditt företag och Kvadrat. Du behöver bara rapportera din tid.

Hjälp med ekonomi

Hur mycket kostar det att starta ett eget företag och vilka är riskerna? Hur stora måste intäkterna vara för att det ska bära sig ekonomiskt? Vi går igenom kostnads- och riskkalkyler med dig och hjälper dig också att se över dina försäkringar.

Så här går det till, steg för steg

Du ska känna dig trygg när du startar ditt företag. Vi hjälper dig göra en bedömning av potentialen i din kompetens och dina marknadskontakter. Kvadrat har träffat tusentals konsulter genom åren – vi vet vad som krävs för att lyckas som egen företagare. Vår process ser ut så här

 1. Möte om drivkrafter - Vi träffas för att gå igenom ditt CV och tala om dina drivkrafter. Vi berättar om hur du kan bli lycklig konsult i Kvadrat.
 2. Möte om affärsplan – Vi resonerar kring ditt erbjudande, nätverk, kunder och prissättning. Vi diskuterar ditt första uppdrag och hur våra gemensamma affärer ser ut framöver. Vi ser nu att både du och vi tjänar på att du kommer till oss, annars avbryter vi processen. Win-win!
 3. Referenser – Vi kontaktar dina referenser och får deras input kring dig som konsult.
 4. Rekrytlunch - du får äta lunch med befintliga Kvadratare, där ni fritt kan diskutera för- och nackdelar med att vara kvadratkonsult. Du får frågor om fritid, kundkontakter och kompetens. Målet är att se att vi har gemensamma grundvärderingar och kommer att ha kul ihop framöver.
 5. Välkommen! Du får ett skriftligt erbjudande från Kvadrat där vi erbjuder oss att teckna ett samarbetsavtal med dig och att hjälpa dig komma igång med ditt egna bolag. Nu börjar din resa tillsammans med oss på Kvadrat!

Det låter ganska bra, eller hur? Vill du läsa mer beställer du Kvadratboken - eller också ber du oss kontakta dig.

Beställ boken om Kvadrat

Samarbeta med Kvadrat

Vi kan också erbjuda dig att bli ”friend”. Vi har fler uppdrag än vi kan belägga med Kvadratkonsulter.

Du lägger upp ditt CV i vår databas och får koll på vad som händer på Kvadrat. Som friend kan du söka uppdrag som underkonsult till Kvadrat. Samtidigt får vi chansen att lära känna varandra lite mer.

Jag vill bli Friend

Bli vår vän

Våra säljare är handplockade, erfarna och driftiga. Det leder till att vi får så många spännande uppdrag att vi inte kan bemanna alla förfrågningar själva. Därför samarbetar vi gärna med duktiga underkonsulter. Vi kallar våra underkonsulter för vänner eller "Friends". Det är våra Friends vi gärna samarbetar med för att slippa tacka nej till roliga uppdrag. Kvalitet är viktigt för oss, därför certifierar vi alltid våra Friends innan de får ta uppdrag via Kvadrat.

Vi lär känna varandra

Många Kvadratkonsulter har börjat som Friends för att sedan ansluta sitt bolag till Kvadrat när vi lärt känna varandra bättre. Vi har även större företag som samarbetspartners vars konsulter ibland har uppdrag via Kvadrat.

Kvadrat i siffror

 • 449

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 341

  Kunder senaste året

 • 4,5/5

  Kundnöjdhet sedan 2007

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning